mandag 22. juni 2015

Oppussing Tripp Trapp stol fra Stokke


Etter

Når jeg først var i gang med oppussing av stoler tok jeg fatt på denne gamle Tripp Trapp stolen. Denne stolen er èn av tre stk som mine foreldre har hatt stående etter mine søsken. Har beholdt alle hakker og bruks merker på stolen som en del av sjarmen. (Du ser bl.a at fotbrettet har litt oppsvulmet treverk...)

Her har jeg også brukt spray fra Belton Molotow som har kjempe god finish og er lett å jobbe med i all slags temperaturer. Farge: "Verdigris"

Nå er den (bare nesten) som ny!


Før

Stolen ble vasket godt med salmiakk-vann med god hjelp av min far. (Greit med hjelp til det tyngste arbeidet i slutten av svangerskapet.) Så fjernet jeg sitte og fot-brettet og tapet over de sorte stengene. Brettene sprayet jeg for seg på annet underlag.
Deretter pusset vi lett over stolen med fint sandpapir for at grunning-sprayen skulle sitte bedre i treverket.

Grunnet tynt lag to ganger, deretter spraylakkerte jeg vel rundt 2-3 ganger tynt lag med farge. 
Du trenger to spraybokser i den fargen du ønsker. Avsluttet med klarlakk.

Kan anbefale spraylakkering i stedet for maling; da spray legger seg i tynnere lag enn maling og det er lettere å få på brettene igjen uten å ripe opp fargen.

2 kommentarer:

 1. Den ble tøff! Hva gjør du for å unngå for mye søl når du bruker spraymaling?

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisann!
   Vet ikke helt hva du tenker på når du mener søl, men om det er spray støvet som legger seg i rommet; så brukte jeg plate under stolen som det kunne falle på. Noe kom på garasje gulvet, men det koster man bort/spyler bort etterpå.

   Eventuelt hvis du tenker på søl som i å få renne-merker; så får du ikke det ved å bruke disse gode sprayene fra Belton Molotow premium som jeg kan anbefale. Hold sprayen stødig med avstand og påført tynt jevnt lag i flere omganger. Du får kjøpt de blant annet hos Kem.no

   Silje

   Slett